Начин на приготвяне
Накисва се боба за 3 часа или най добре за 1 нощ.
На другия ден се залива с минерална вода, половин глава нарязан лук и кубчета морков.
Вари се на умерен огън с 2 -3 с.л. олио докато поомекне.
В тиган се загряват още 3 с.л. олио, запържва се останалата глава лук, прибавя се червен пипер, брашното и с част от водата на боба се разбърква на кашичка, която изсипваме в тенджерата.
Наденицата се запържва леко на тиган и пускаме при боба.
Бобът се овкусява със сол на вкус, чубрица и пресен джоджен.
Прехвърля се в тавичка, разпределяме наденица отгоре и запичаме за кратко на 180 С с вентилатор за 20 -30 минути.
Изваждаме готовия боб на фурна и сервираме със стрък джоджен.
Най вкусната гозба за обяд!