Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Зрял боб на фурна с наденица

Зрял боб на фурна с наденица

Зрял боб на фурна с наденица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Хапваме боб с наденица и това си е"

Необходими продукти

  • бял боб - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • македонска наденица - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л. равна
  • джоджен - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисва се боба за 3 часа или най добре за 1 нощ.

На другия ден се залива с минерална вода, половин глава нарязан лук и кубчета морков.

Вари се на умерен огън с 2 -3 с.л. олио докато поомекне.

В тиган се загряват още 3 с.л. олио, запържва се останалата глава лук, прибавя се червен пипер, брашното и с част от водата на боба се разбърква на кашичка, която изсипваме в тенджерата.

Наденицата се запържва леко на тиган и пускаме при боба.

Бобът се овкусява със сол на вкус, чубрица и пресен джоджен.

Прехвърля се в тавичка, разпределяме наденица отгоре и запичаме за кратко на 180 С с вентилатор за 20 -30 минути.

Изваждаме готовия боб на фурна и сервираме със стрък джоджен.

Най вкусната гозба за обяд!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: