ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Шницели»Шницел с кайма с галета

Шницел с кайма с галета

Мария БожиловаМария Божилова
Новак
551372k72
Шницел с кайма с галета
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
08/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва много добре със солта и черния пипер. Чубрицата се струва и се прибавя към каймата, като се размесва.

Оставя се на хладно за 30 мин.

Оформят се тънки елипсовидни шницели.

Яйцата се разбъркват с прясното мляко на пяна.

Шницелите от телешко и свинско се потапят в брашното, в разбитите с яйца с прясно мляко и в галетата.

Оставят се на хладно за 10 мин.

Потапят се в яйцата и прясното мляко и се пържат в сгорещена мазнина.

Готовите шницели се поръсват с разтопено масло и се сервират с пържени картофи или задушени зеленчуци.

Шницел с кайма с галета - винаги желан на трапезата!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: