Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Домашен шницел от кайма

Домашен шницел от кайма

Домашен шницел от кайма
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Има хора, които правят кюфтета, а има и добри хора, които майсторят страшно вкусни шницели, ей като тези тук"

Необходими продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 1/4 чл.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го добавяме към каймата. Счукваме чесъна и добавяме и него.

Настъргваме вътре кашкавала, посоляваме и добавяме черния пипер. Омесваме много добре.

Оформяме 12 шницела и ги овалваме в брашно. Прибираме ги за 2-3 часа в хладилника да се стегнат.

След това разбиваме яйцата, потапяме шницелите и ги изпържваме за по 3-4 минути от всяка страна в загрятото олио.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: