Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Шницели»Шницел с кайма с галета

Шницел с кайма с галета

Шницел с кайма с галета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • кайма - 800 г, свинско/телешко в съотношение 60/40
  • чубрица - 3 клонки, суха
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва много добре със солта и черния пипер. Чубрицата се струва и се прибавя към каймата, като се размесва.

Оставя се на хладно за 30 мин.

Оформят се тънки елипсовидни шницели.

Яйцата се разбъркват с прясното мляко на пяна.

Шницелите от телешко и свинско се потапят в брашното, в разбитите с яйца с прясно мляко и в галетата.

Оставят се на хладно за 10 мин.

Потапят се в яйцата и прясното мляко и се пържат в сгорещена мазнина.

Готовите шницели се поръсват с разтопено масло и се сервират с пържени картофи или задушени зеленчуци.

Шницел с кайма с галета - винаги желан на трапезата!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: