Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Крем супа от червена леща по арабски

Крем супа от червена леща по арабски

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Крем супа от червена леща по арабски
Снимка: Аника Войт
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Арабската кухня е богата на вкусове и аромати, така че се насладете на тази крем супичка от леща максимално дълго"

Необходими продукти

  • червена леща - 250 г
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 1 бр.
  • краве масло - 50 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе зеленчуците. Лука, моркова и чушката измийте и нарежете на сравнително големи парчета. Аз използвах зелена чушка, която малко промени наситения червен цвят на супата от червена леща.

Сложете маслото в дълбока тенджера.

Загрейте на средна степен на котлона и задушете вътре и подготвените зеленчуци.

След като измиете лещата с много вода, я изсипете при омекналите зеленчуци и разбъркайте. Овкусете лещената супа с подправките и добавете скилидките чесън.

Добавете 5 чаши вода в тенджерата.

След това затворете капака и гответе арабската супа за 30 минути, като разбърквате от време на време.

За да може супата да получи гладка консистенция, я пасирайте, докато е още вряла, с пасатор или блендер. След това върнете обратно на котлона за още 5 минути.

Крем супа от червена леща по арабски е готова за консумация.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Макар арабското да е само кимионът, който аз намалих и сложих малко куркума, рецептата е страхотна.
28.05.2023 15:10