Крем супа от червена леща по арабски

Аника ВойтАника Войт
Чирак
57
192
474
6
09/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе зеленчуците. Лука, моркова и чушката измийте и нарежете на сравнително големи парчета. Аз използвах зелена чушка, която малко промени наситения червен цвят на супата от червена леща.

Сложете маслото в дълбока тенджера.

Загрейте на средна степен на котлона и задушете вътре и подготвените зеленчуци.

След като измиете лещата с много вода, я изсипете при омекналите зеленчуци и разбъркайте. Овкусете лещената супа с подправките и добавете скилидките чесън.

Добавете 5 чаши вода в тенджерата.

След това затворете капака и гответе арабската супа за 30 минути, като разбърквате от време на време.

За да може супата да получи гладка консистенция, я пасирайте, докато е още вряла, с пасатор или блендер. След това върнете обратно на котлона за още 5 минути.

Крем супа от червена леща по арабски е готова за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар