Тортиля с картофи и яйца

07/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 10 бр.
  • сол
  • чоризо - 100 г
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета. Лука, нарежете на средни парчета. Налейте в дълбок тиган олио. Сложете картофите, чоризото и лука да се пържат.

Намалете на среден котлон и бъркайте периодично. Картофите не трябва да се зачервяват, а да омекнат. Извадете с решетъчна лъжица и ги сложете в друг тиган.

Счупете яйцата в дълбока купа и ги разбийте с тел. Добавете ги при картофите. Разбъркайте всичко, намалете котлона и оставете да се опече от едната страна картофената тортиля.

С помощта на чиния с диаметър по-голяма от тигана, обърнете тортилята от другата страна. Ако е нужно, повторете процедурата няколко пъти. Извадете и сервирайте топла тортиля с картофи и яйца.

Не пропускайте да приготвите и вие картофен омлет по испанска рецепта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар