Начин на приготвяне
Обелете, измийте и нарежете картофите на кубчета. Лука, нарежете на средни парчета. Налейте в дълбок тиган олио. Сложете картофите, чоризото и лука да се пържат.
Намалете на среден котлон и бъркайте периодично. Картофите не трябва да се зачервяват, а да омекнат. Извадете с решетъчна лъжица и ги сложете в друг тиган.
Счупете яйцата в дълбока купа и ги разбийте с тел. Добавете ги при картофите. Разбъркайте всичко, намалете котлона и оставете да се опече от едната страна картофената тортиля.
С помощта на чиния с диаметър по-голяма от тигана, обърнете тортилята от другата страна. Ако е нужно, повторете процедурата няколко пъти. Извадете и сервирайте топла тортиля с картофи и яйца.
Не пропускайте да приготвите и вие картофен омлет по испанска рецепта.