Начин на приготвяне
Класически турски поачи са малки хлебчета от турската кухня. Ето как се правят:
Към топлото прясно мляко се прибавят маята и захарта.
В дълбока купа се поставят омекналото краве масло, 1 яйце + 1 белтък, олиото, солта и прясното мляко с маята. Постепенно към тях се добавя пресятото брашно. Замесва се меко нелепнещо тесто. От него се късат малки топки с размер на мандарина.
Всяка топка се разплесква на елипса с ръце. Поставя се плънка по желание и краищата се съединяват. Получават се между 20-25 поачи.
Турските хлебчета се поставят в тава постелена с хартия за печене. Намазват се с отделеният жълтък, смесен с щипка пудра захар.
С помощта на вилица върху турските поачи се правят шарки.
Не втасват.
Поставят се директно в предварително загряла фурна на 180 градуса.
Пекат се около 20-25 минути.
Приятен апетит!