Начин на приготвяне
Трябва да оставите всички продукти за вкусните пълнени хлебчета на стайна температура.
Пресейте брашното в достатъчно голяма купа, като добавите към него бакпулвера и солта. Разтворете маята със захарта в топлото прясно мляко и две лъжици от брашното. Покрийте и оставете настрана да шупне.
Разбийте белтъците заедно с киселото мляко и олиото в друга купа. Добавете шупналата мая към пресятото брашно, а след това сипете и млякото с белтъците.
Налейте топлата вода и постепенно замесете меко и нелепнещо тесто. Ако е необходимо, може да си добавите още малко брашно.
Прехвърлете тестото в купа. Покрийте със стреч фолио и кърпа, сложете го в загрята на 50 градуса фурна на отворена врата, за да втаса.
Извадете втасалото тесто от купата и го сложете на набрашнен плот. Притиснете го леко, колкото да излезе въздухът. След това разделете тестото на топчета с тегло около 60 грама.
С пръсти разтеглете топчетата на кръг с диаметър колкото чинийка на кафена чашка (може и малко по-голям).
В средата на всеки кръг сложете парченце масло и натрошеното сирене. Завийте след това на полукръг и притиснете краищата, за да не изпадне плънката при печенето. След това оформете на правоъгълници.
Сложете хартия за печене в тава и наредете поачите. Оставете ги да втасат за още 15-тина минути и ги намажете с разбитите с млякото и олиото жълтъци.
Включете фурната на 220 градуса и печете малките питки около 30-тина минути. На дъното на фурната трябва да сложите купичка с вода - така ще станат по-меки и вкусни.
Класическите турски поачи със сирене са готови. Извадете и ги намажете с масло. След това покрийте с кърпа, за да се задушат за кратко.