Супа топчета с лапад и ориз

НалиНали
Чирак
45
207
84
5
06/05/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В една малка купа сипваме каймата, една лъжица ориз, посоляваме и разбъркване всичко хубаво. От получената смес оформяме много малки топчета.

Листата лапад измиваме добре и режем на ситно.

Запържваме лапада с малко олио и отгоре доливаме два литра вода. и чакаме водата да заври. След като заври, пускаме топчетата кайма вътре и прибавяме ориза и фидето.

Оставяме да се свари всичко за около половин час, след което дърпаме супата от котолона. Посоляваме, подправяме и прибавяме готовата застройка от яйце, брашно и кисело мляко.

Поръсване с магданоз и сервираме топла супата топче.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар