Печено агнешко с ориз и спанак

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
696
2k
5k
401
4
07/05/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • лук - 2 стръка пресен
  • чесън - 3 стръка пресен
  • ориз - 1, 1/2 ч.ч.
  • спанак - 700 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - пресен
  • джоджен - пресен
  • олио
* мерки и количества
Печено Агнешко

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и чесъна на ситно.

На котлона поставяме тиган с олио и след загряването му прибавяме лука и чесъна със солта.

Добавяме спанака и джоджена, като оставяме за известно време и накрая добавяме и ориза.

Подправяме с червен и черен пипер, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка.

В тигана запържваме агнешкото месото.

Готовото пържено агнешко подреждаме върху спаначената смес, добавяме вода и поставяме в печката да печем на 200 градуса за около час.

Рецептата за Печено агнешко с ориз и спанак е изпълнена! Остава ни само да се насладим на крехкото агнешко с вкусен ориз със спанак.

Комплект вилица и нож за скара
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект вилица и нож за скара
8.58 лв.
Виж ››

Специално предложение за всички майстори на барбекюто - стилен комплект вилица и нож за скара, с които ще приготвите перфектните ястия за семейните събирания

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар