Руло с ванилов крем

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
979
30
18/06/2020
"Нежно руло с ванилов крем, с което завладяваме сърцата на всички "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Разбиваме жълтъците в 3 супени лъжици захар и 2 супени лъжици вода върху затоплен котлон до леко сгъстяване.

След това отместваме от котлона и разбиваме интензивно до гъста кремообразна смес. Белтъците (плюс двата от яйцата за крема) разбиваме на твърд сняг и към тях на малки порции, при непрекъснато разбиване, прибавяме останалата захар.

Жълтъчната смес изсипваме към разбитите белтъци, като непрекъснато ръсим от брашното, пресято с ванилията, до поемането му. Разбъркваме внимателно сместа и изсипваме на пласт с дебелина 1/2 см в тава, постлана с намазана с растително масло хартия. Печем платката в силна фурна около 10 минути (ако фурната е слаба, тя се изсушава и става чуплива). След като изстине, освобождаваме платката от хартията.

Приготвяме крем за руло, като разбиваме жълтъците с 1/2 от захарта. Размиваме брашното в малко студено мляко, прибавяме жълтъците, разбъркваме сместа и изсипваме на тънка струя към врящото с останалата захар мляко. Като се сгъсти, отстраняваме млечния крем от огъня и прибавяме към него кравето масло и ванилията.

Намазваме платката с охладения ванилен крем и увиваме на сладко руло, което поставяме в хладилник за 2-3 часа.

Много сладко руло с ванилов крем.

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар