Бъркан хляб

АнабелАнабел
Ветеран
559
2k
1k
241
05/05/2020
"Бъркан хляб - топъл, хрупкав, ароматен "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 389
  • Преглеждания за месеца1449
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • топла вода - 450 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа и тава се пресява брашното.

Към него в купата се прибавят сухата мая, солта и топлата вода.

Всички съставки се разбъркват с помощта на дървена лъжица и шпатула.

Получава се тесто за хляб с рядка консистенция, което се покрива с памучна кърпа и се оставя на топло да втаса и бухне.

След като се надигне, се разбърква и отново се покрива с кърпа и се оставя отново да втаса.

След като бухне тестото, пак се разбърква и пак се оставя да втаса.

Процедурата по разбъркването се повтаря общо три пъти.

След като втаса за трети път, тестото се взема с мокри ръце и прехвърля в тава, покрита с хартия за печене.

За да не изгори хлябът, се покрива с алуминиево фолио.

Хлябът без месене се пече в предварително загрята на 210 градуса фурна, като 10 минути преди готовност се маха фолиото за да се получи приятен загар на бъркания хляб.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар