Ванилов баварски крем с бишкоти

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
251
971
30
26/06/2020
"Нежен баварски крем с бишкоти - хапва се за две минути "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо155
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме желатина в 1/2 чаена чаша студена вода за 30-40 минути. Разбиваме жълтъците на жълтъчен крем със 100 г захар и прибавяме към млякото. Слагаме сместа на не много силен котлон (като внимаваме да не заври), и към нея прибавяме набъбналия желатин и бъркаме, докато се разтопи.

Поставяме сместа на студена водна баня, ароматизираме с коняка и ванилията и от време на време разбъркваме. Разбиваме сметаната на плътна маса, след което към нея прибавяме 50 г захар при непрекъснато разбъркване. Отделно от това разбиваме белтъците на твърд сняг и към тях прибавяме постепенно останалата захар.

Смесваме белтъците и сметаната. Когато жълтата смес се стегне леко, но без да се е желирала, прибавяме ситно счуканите бадеми, сметаната и белтъците. Добавяме нарязаните на кубчета бишкоти и разбъркваме сместа внимателно.

Обръщаме готовия крем в чинийки и го заливаме с ванилов дресинг, който приготвяме по следния начин - сваряваме млякото със захарта и оставяме малко да поизстине. Разбиваме яйцата на пухкава маса и към тях прибавяме горещото мляко при непрекъснато бъркане. Отново слагаме на котлона и бъркаме, докато леко се сгъсти, като внимаваме да не заври, за да не се пресече. Прибавяме ванилията и прецеждаме през сито дресинга.

Фантастичен баварски крем.

Ванилов баварски крем с бишкоти - вкусен млечен десерт.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар