Тортелини Болонезе

АнабелАнабел
Ветеран
489
2k
914
203
30/04/2020
"Пожелаваме добър апетит с тортелини Болонезе и чаша изискано бяло вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сосът, като целта в дълбок тиган със сгорещена мазнина с запържват нарязаните на ситно лук, чесън и морков. След като омекнат, се прибавя каймата.

Разбърква се, докато стане на трохи и побелее. Прибавя се червеното вино, разбърква се и след като се поизпари се прибавят смлените домати.

Сосът се овкусява със сол, черен пипер, сух босилек и сух риган. Щом сосът за пастата се сгъсти, е готов за консумация.

През това време се сваряват тортелините в подсолена вода. Отцеждат се, поливат се с готовия сос Болонезе и се поръсват с настърган кашкавал.

Тортелини Болонезе - традиционна италианска рецепта.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар