Печена скумрия на фурна с лук

АнабелАнабел
Ветеран
492
2k
931
204
26/04/2020
"Класическо изпълнение - скумрия на фурна с лук "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, измива и подсушава. Нарязва се на парчета и се овкусява с прясно изцеден лимонов сок.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Слага се в тавичка, поръсва се със сол и смлян черен пипер.

Парчетата скумрия се нареждат върху нарязания лук, слага се дафиновият лист, след което тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага във фурната.

Печената риба на фурна се готви на 200 градуса за около половин час, като малко преди готовност се маха фолиото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар