Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия на фурна с лук

Печена скумрия на фурна с лук

Печена скумрия на фурна с лук
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Класическо изпълнение - скумрия на фурна с лук"

Необходими продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лук - 3 глави
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се почиства, измива и подсушава. Нарязва се на парчета и се овкусява с прясно изцеден лимонов сок.

Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

Слага се в тавичка, поръсва се със сол и смлян черен пипер.

Парчетата скумрия се нареждат върху нарязания лук, слага се дафиновият лист, след което тавичката се покрива с алуминиево фолио и слага във фурната.

Печената риба на фурна се готви на 200 градуса за около половин час, като малко преди готовност се маха фолиото.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: