Задушени пресни картофи в тенджера

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
202
578
804
35
24/04/2020
"Добър апетит с тези задушени пресни картофи "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 280
  • Преглеждания за месеца2740
  • Преглеждания за седмицата440
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме картофите в плик и поръсваме вътре содата.

Наливаме водата и започваме да раздрусваме плика. Друсаме около 2-3 минути. След това изсипваме водата и прехвърляме картофите в купа или гевгир.

Измиваме под течаща вода обилно и отцеждаме хубаво. Сипваме олиото и маслото в дълбока тенджера с незалепващо покритие.

Добавяме картофите и загряваме на котлона на висока температура. Затваряме капака на тенджерата и задушаваме около 5-6 минути при постоянно раздрусване.

След това добавяме солта, куркумата и индийското орехче към задушените картофи и намаляваме температурата. Задушаваме още 20 минути, като от време на време раздрусваме тенджерата.

Сервираме задушените пресни картофки в тенджера, поръсени с нарязани на ситно пресен чесън и копър.

Остава ни само да похапнем готовите картофи с подправки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар