Печено телешко в микровълнова

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
805
27
29/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо65
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1, 5 кг бонфиле
  • сланина - 100 г
  • краве масло - 3 с.л. разтопено
  • червено вино - 1 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 4 глави малки
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • гъби - 200 г пресни
  • сметана - 150 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме телешкото бонфиле, отцеждаме го и шпиковаме месото (набождаме) с нарязаната на тънки ленти сланина. Поръсваме със солта и черния пипер, поставяме заедно с маслото в дълбок неметален съд с капак и го слагаме в микровълновата печка за 30 минути на 350 вата.

По време на печенето трябва на 3 пъти да го обръщаме и поливаме с част от виното. Нарязваме лука и морковите на дребни кубчета и ги добавяме към телешкото месо. Доливаме останалото червено вино и прибавяме дафиновите листа.

Задушаваме ястието с говеждо под капак за 25 минути на 350 вата. След това прибавяме гъбите, нарязани на половинки. Поръсваме ястието с лимоновия сок и задушаваме пак под капак за още 5 минути на 600 вата.

Нарязваме месото на филийки и сервираме ястието от печено телешко, като поливаме с получения сос.

Много вкусно печено телешко в микровълнова.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар