Фруктов Козунак

Кристиан АлександровКристиан Александров
Ентусиаст
370
1k
1k
47
19/04/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 10 г суха
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • лимонена кора - 1 ч.л. настъргана
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кокосово масло - 2 с.л.
  • захаросани плодове - ананас, папая и др.
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • мляко прясно - 1 с.л.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме маята в затопленото мляко, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за 10 минути.

След това изсипваме тази смес в пресятото 2 пъти брашно, добавяме останалата захар, солта, олиото, кокосовото масло, лимоновия сок, лимонената кора и омесваме гладко тесто.

Покриваме го и го оставяме за 40 минути да втаса.

След това го премесваме леко, разрязваме го на 3 части, оформяме ги на топки и ги оставяме покрити за 15 минути.

Разточваме трите топки на ленти и подреждаме захаросаните плодове.

Усукваме на фитили и ги сплитаме на плитка. Разрязваме на 2 части /плитки/ и поставяме всяка в правоъгълна форма за печене.

Покриваме и оставяме козунаците за 40 минути.

Намазваме втасалите козунаци със смес от жълтък и прясно мляко и поръсваме обилно със захар.

Печем фруктовия козунак на 180 градуса около 30 минути и рецептата за козунак е готова!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар