Египетско пиле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Египетско пиле
31/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме филето на малки порции, лука и морковите рендосваме на едро ренде. Загряваме малко мазнина и запържваме първо лука до златисто, след което добавяме морковите.

Когато зеленчуците се запържат добавяме и пилешкото месо и пържим всичко около 20-ина минути, като непрекъснато разбъркваме. Добавяме чесъна, пържим още 1 минута и отстраняваме от огъня.

В дълбока тава сипваме запърженото пиле и зеленчуци, отгоре поставяме ориза, наливаме вода, така че да покрие пилето със зеленчуци и част от ориза.

Добавяме сол и черен пипер на вкус и печен около 1 час в предварително загрята на 160 градуса фурна, като при нужда може да долеем малко вода.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: