ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Празничен великденски кейк

Празничен великденски кейк

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9262
Празничен великденски кейк
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
18/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Каним скъпи гости да опитате този страхотен великденски кейк"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се оставят на страни.

В друга купа се разбиват жълтъците с омекналото масло.

След като станат на крем се добавят прясното мляко, пресятото брашно, бакпулвера, какаото и подправките.

Съставките за кейка се разбъркват, като същевременно се прибавят на порции и разбитите белтъци.

Бърка се внимателно, за да остане сместа пухкава.

Тестото се прехвърля в намазнена продълговата, кексова форма.

Великденския сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 мин.

Приготвения кекс се оставя да изстине във формата и чак тогава се изважда от формата, след което се залива с готовата шоколадова глазура.

Когато стегне по желание може да украсите празничния великденски кейк със сладкарски бои.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: