Пилешки сатай шишчета на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
251
954
29
22/04/2020
"Отскачаме до Индонезия с рецептата за пилешки сатай шишчета "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо87
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 500 г без кожа
  • за марината и соса
  • кромид лук - 1 глава голяма, настъргана
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки натрошени
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган
  • самбал оелек - 2 ч.л. или люти чушки
  • соев сос - 1/3 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • кокосово мляко - 3/4 ч.ч.
  • фъстъчено масло - 1/2 ч.ч.
  • сусам - 2 с.л. печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди на малки квадратни хапки. Смесваме настъргания лук, лимоновия сок, настъргания джинджифил, самбал оелек соса, кафявата захар и сусамовото олио.

Изсипваме тази течност върху нарязаното пилешко месо и хубаво разбъркваме, за да попие навсякъде. Оставяме го да се маринова за 1 час в хладилник. А през това време накисваме 12 бамбукови шишчета в студена вода.

Махаме пилешките хапки от маринатата и ги забождаме на шишчетата. Слагаме ги на загрятия грил на барбекюто за около 6 минути, като ги обръщаме от всички страни. Трябва да станат кафеникави. Ако е необходимо, мажем пилешките шишчета с малко зехтин.

Слагаме останалата марината в тиган и го слагаме в края на загрятото барбекю или скара. Добавяме кокосовото мляко и фъстъченото масло и разбъркваме, докато сместа се сгъсти и заври. Сервираме пилешките сатай шишчетата в плато и ги поръсваме със сусамовите семенца. Гарнираме със задушен ориз и сервираме със сатай сос.

Невероятно вкусни мариновани шишчета по индонезийска рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар