Начин на приготвяне
В купата на хлебопекарната сипваме млякото, олиото, маслото, алкохола и яйцата. Отгоре внимателно изсипваме пресятото брашно, а върху него маята, захарта, солта, ванилията и лимонената захар.
Пускаме уреда на програма за тесто като избираме според спецификата и възможностите му.
След като козуначеното тесто е готово за употреба, включително е и втасало, го разделяме на 5 части, които разточваме на ленти, подреждаме в тях парчета локум и усукваме на фитили.
Сплитаме фитилите на козуначена плитка и поставяме във формичка. Покриваме с фолио и оставяме за 30 минути.
След това намазваме с прясно мляко и поръсваме със захар. Печем пухкавия козунак с локум в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Чуден козунак с локум в хлебопекарна се получи!