Гнезда от кайма с бекон

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
10/04/2020
"Страхотни гнезда от кайма с бекон - ще ви се усладят "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете каймата. Добавете яйцето, чубрица и сол.

Лукът се обелва, измива добре и нарязва на ситно. Добавете го към каймата.

Филийката хляб се намокря и се изстисква. Прибавете и нея към каймата.

Разбъркайте с ръце всички продукти, докато се смесят добре.

Разделете сместа на 5 равни части и от всяка направете гнездо от кайма. Това най-лесно става, като сложите каймата в дланта си и с другата ръка притиснете по средата, така че да стане като кладенче по средата. След това оформете по-голямо пространство по средата на гнездото, за да можете спокойно да сложите плънката.

В тавичка, с намазано с олио дъно и мъничко вода, подредете гнездата от кайма.

Беконът нарежете. Киселите краставички отцедете и нарежете.

Във всяко гнездо от кайма първо сложете киселите краставички и отгоре бекон.

По същият начин напълнете всички гнезда с бекон.

Сложете да се пекат на 180 градуса за около 40 минутки гнездата от кайма с бекон и кисели краставички.

Гнездата от кайма сервирайте със свежа гарнитура.

Тези вкусни гнезда са добър начин да употребите стар хляб.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар