Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с бекон

Гнезда от кайма с бекон

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Гнезда от кайма с бекон
Снимка: Нина Б Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Страхотни гнезда от кайма с бекон - ще ви се усладят"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 брой
  • бекон - 150 г
  • хляб - 1 филия
  • кисели краставички - 5 броя
  • лук - 1 глава
  • зехтин
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете каймата. Добавете яйцето, чубрица и сол.

Лукът се обелва, измива добре и нарязва на ситно. Добавете го към каймата.

Филийката хляб се намокря и се изстисква. Прибавете и нея към каймата.

Разбъркайте с ръце всички продукти, докато се смесят добре.

Разделете сместа на 5 равни части и от всяка направете гнездо от кайма. Това най-лесно става, като сложите каймата в дланта си и с другата ръка притиснете по средата, така че да стане като кладенче по средата. След това оформете по-голямо пространство по средата на гнездото, за да можете спокойно да сложите плънката.

В тавичка, с намазано с олио дъно и мъничко вода, подредете гнездата от кайма.

Беконът нарежете. Киселите краставички отцедете и нарежете.

Във всяко гнездо от кайма първо сложете киселите краставички и отгоре бекон.

По същият начин напълнете всички гнезда с бекон.

Сложете да се пекат на 180 градуса за около 40 минутки гнездата от кайма с бекон и кисели краставички.

Гнездата от кайма сервирайте със свежа гарнитура.

Тези вкусни гнезда са добър начин да употребите стар хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: