Начин на приготвяне
В дълбока купа сложете каймата. Добавете яйцето, чубрица и сол.
Лукът се обелва, измива добре и нарязва на ситно. Добавете го към каймата.
Филийката хляб се намокря и се изстисква. Прибавете и нея към каймата.
Разбъркайте с ръце всички продукти, докато се смесят добре.
Разделете сместа на 5 равни части и от всяка направете гнездо от кайма. Това най-лесно става, като сложите каймата в дланта си и с другата ръка притиснете по средата, така че да стане като кладенче по средата. След това оформете по-голямо пространство по средата на гнездото, за да можете спокойно да сложите плънката.
В тавичка, с намазано с олио дъно и мъничко вода, подредете гнездата от кайма.
Беконът нарежете. Киселите краставички отцедете и нарежете.
Във всяко гнездо от кайма първо сложете киселите краставички и отгоре бекон.
По същият начин напълнете всички гнезда с бекон.
Сложете да се пекат на 180 градуса за около 40 минутки гнездата от кайма с бекон и кисели краставички.
Гнездата от кайма сервирайте със свежа гарнитура.
Тези вкусни гнезда са добър начин да употребите стар хляб.