Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Джинджифилови свински шишчета на барбекю

Джинджифилови свински шишчета на барбекю

Джинджифилови свински шишчета на барбекю2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Леко пикантни джинджифилови шишчета на барбекю - гарнирайте с чаша домашно вино"

Необходими продукти

  • свинско филе - 500 г
  • джинджифил - 2 с.л. настърган
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • лук - 1 глава настърган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и джинджифилът са перфектната комбинация и тази рецепта ни носи и двете неща в едно изключително вкусно ястие.

Нарязваме свинското филе на кубчета и ги смесваме с настъргания джинджифил, мления черен пипер, сусамовото олио, лимоновия сок и настърганата глава лук. По наше желание добавяме и малко сол.

Оставяме овкусените парченца месо за около 1 час, като сме ги покрили с капак.

Нанизваме на дървени или метални шишчета маринованото свинско месо, като предварително сме ги намокрили с вода или с малко растително масло.

Мятаме шишчетата на загрятата плоча на барбекюто и ги печем за около 5 минути от всяка страна или по наш вкус.

Сервираме изпечените джинджифилови свински шишчета на барбекю със салата и топла питка хляб.

Джинджифиловите свински шишчета на барбекю са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: