Баница с кайма и гъби

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
37
139
100
5
06/04/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките измийте добре и нарежете.

Лука почистете, измийте и нарежете на ситно.

За да приготвите солена плънка за баницата, първо сложете дълбок тиган на котлона с олио. Когато се загрее олиото, сложете нарязания на ситно лук да се запържи.

След това прибавете нарязаните гъби и задушете.

Често разбърквайте 7-8 минутки и започнете да прибавяте каймата с дървена лъжица. Раздробете я на малки парченца и разбъркайте с гъбите и лука. Оставете на котлона, докато се запържи и стане кафеникава.

В тавичка, с намазано с олио дъно, сложете половината кори на дъното. Изсипете плънката и покрийте отгоре с останалите кори.

Накрая поръсете с олио отгоре баницата с кайма и гъби и намажете с разбито яйце.

Печем нашата баница с гъби на 180 градуса 30-35 минутки.

Опитайте и тази баница с кайма и лук!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар