Начин на приготвяне
Измийте и нарежете праза.
Сложете го в дълбок тиган да се запържи.
След това прибавете каймата, като я раздробявате с дървена лъжица на малки парченца. Запържете каймата заедно с праза и добавете подправки на вкус. Когато каймата стане кафеникава, вдигнете от котлона.
Сиренето натрошете и сложете в удобна купичка.
Вземете две кори и сложете малко олио между тях. След това по дължината на късата страна сложете от плънката от кайма с праз. Поръсете и със сирене. Завийте на руло първата баничка с кайма и праз.
В подходяща тава с намазано с олио дъно започнете да подреждате парчетата баница.
Същото повторете и с останалите кори.
Когато сте готови, вземете чаша или купичка и разбийте яйцата. След това добавете млякото и разбъркайте добре.
Залейте баницата с кайма и сирене с получената смес.
Сложете да се пече на 180 градуса за 30-35 минутки. Уникална баница със сирене и праз, на която каймата придава още по-страхотен вкус.