Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница с кайма и сирене

Баница с кайма и сирене

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Баница с кайма и сирене
Снимка: Нина Б Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Баница с кайма и сирене - обожаваме аромата ѝ рано сутрин"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1/2 пакет
  • кайма - 250 г
  • сирене - 300 г
  • олио - 4 - 5 с.л. + за поръсване
  • праз - 1 стрък
  • чубрица
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете праза.

Сложете го в дълбок тиган да се запържи.

След това прибавете каймата, като я раздробявате с дървена лъжица на малки парченца. Запържете каймата заедно с праза и добавете подправки на вкус. Когато каймата стане кафеникава, вдигнете от котлона.

Сиренето натрошете и сложете в удобна купичка.

Вземете две кори и сложете малко олио между тях. След това по дължината на късата страна сложете от плънката от кайма с праз. Поръсете и със сирене. Завийте на руло първата баничка с кайма и праз.

В подходяща тава с намазано с олио дъно започнете да подреждате парчетата баница.

Същото повторете и с останалите кори.

Когато сте готови, вземете чаша или купичка и разбийте яйцата. След това добавете млякото и разбъркайте добре.

Залейте баницата с кайма и сирене с получената смес.

Сложете да се пече на 180 градуса за 30-35 минутки. Уникална баница със сирене и праз, на която каймата придава още по-страхотен вкус.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: