Тутманик-охлюв

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
181
2
06/04/2020
"Пухкав тутманик за всеки ден "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо732
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 5 г суха
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - около 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и отделете 3 с.л. за активиране на маята, а останалата част от прясното мляко разбийте с белтък, сол и олио.

След това изсипете активиралата се мая и брашното. Омесва се меко и нелепнещо тесто. Оставете да втаса за около 30 минути.

Втасалото тесто разточете на голяма кора с дебелина 1/2 см и го разрежете на ивички като внимавате да режете на поне 1 см нататък от краищата на кората.

Увийте тестото на руло, а след това на охлюв.

Оставете отново да удвои обема си, намажете с жълтък и изпечете пухкавия тутманик на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Да ви е сладко с този вкусен тутманик-охлюв!

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар