Агнешки пържоли по кипърски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
322
1k
41
15/10/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Правим пестото, като слагаме босилека, чесъна и кедровите ядки в кухненски робот и ги смиламе добре. Още докато работи машината, слагаме внимателно зехтина, а след това добавяме и настъргания пармезан. След като сме миксирали добре сместа, ние сме готови.

Нарязваме патладжана на дебели кръгчета и ги намазваме с малко зехтин. Запалваме дървените въглища на барбекюто и намазваме скарата с малко мазнина. Слагаме кръгчетата патладжан да се пече за около 3-4 минути от всяка страна или по наша преценка. Махаме ги от скарата и ги държим топли.

Нарязваме доматите на две половинки и ги слагаме и тях на скарата, за да ги запечем малко. Когато поомекнат ги махаме от барбекюто и ги държим топли настрани.

Поръсваме всички агнешки пържоли с прясно смлян черен пипер. Почистваме скарата на барбекюто, намазваме го с малко мазнина и слагаме филенцата да се пекат. Печем за около 3-4 минути от всяка страна или по наша преценка, но имаме предвид, че отвътре трябва да е леко розово месото.

Нарязваме подреждаме пържолите в чинии. До тях слагаме кръгчетата печен патладжан, отгоре половинки от грилованите домати, а най-отгоре слагаме малко песто. За финал наръсваме козето сирене.

Вече сме готови с нашите вкусни агнешки пържоли по кипърски.

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар