ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Трахана»Турска супа тархана

Турска супа тархана

НалиНали
Копирайтър
92
422
226
15
1
Турска супа тархана
Снимка: Нали
1 / 2
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
"Турска супа тархана хапваме с удоволствие колкото се може по-често"

Необходими Продукти

  • турска тархана - 4 с.л. суха смес
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • шехрие - 1 к.ч.
  • джоджен - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една дълбока тенджера и вътре слагаме 1 супена лъжица олио и прибавяме четири супени лъжици суха тархана и запържваме за една минута.

След това прибавяме доматения концентрат и така пак се запържва за една-две минути, след което се долива 2 литра студена вода, прибавя се нарязан на парчета чесън и се оставя да покъкри за 15 минути.

Водата, когато е завряла, прибавя се една кафяна чаша шехрие - вид турско фиде, и се оставя да се сготви.

След около половин час на котлона вече тарханата е готова, посоляваме, подправяме с подправки и сервираме горещо.

Това е моята любима супа.

Турската супа тархана е много полезна по време на болести.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: