Панирани пилешки воденички

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
128
555
808
42
28/03/2020
"Тези панирани воденички са мезе, достойно за всяка трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • унисос - на Маги
  • подправка за пиле - на Маги
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези панирани пилешки воденички пилешките воденички се измиват и се сваряват в тенджера под налягане за 20-25 минути.

След това се оцеждат от водата и се овкусяват със сол, черен пипер, подправката за пиле и унисос.

Оставят се така да се овкусят за поне 20-30 минути.

След това с разбиваме яйцата в дълбока купичка.

Потапяме всяка една воденчка в яйце, после в брашно, накрая пак в яйце и се пържат в сгорено олио.

Когато вадите от олиото панирани воденички, го поставете върху кухненска хартия, първо, и после в чиния.

Да ви е сладко с това вкусно мезе!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар