Панирани пилешки воденички

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
157
714
983
49
1
28/03/2020
"Тези панирани воденички са мезе, достойно за всяка трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • унисос - на Маги
  • подправка за пиле - на Маги
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

За тези панирани пилешки воденички пилешките воденички се измиват и се сваряват в тенджера под налягане за 20-25 минути.

След това се оцеждат от водата и се овкусяват със сол, черен пипер, подправката за пиле и унисос.

Оставят се така да се овкусят за поне 20-30 минути.

След това с разбиваме яйцата в дълбока купичка.

Потапяме всяка една воденчка в яйце, после в брашно, накрая пак в яйце и се пържат в сгорено олио.

Когато вадите от олиото панирани воденички, го поставете върху кухненска хартия, първо, и после в чиния.

Да ви е сладко с това вкусно мезе!

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар