Печена скумрия в доматен сос

АнабелАнабел
Ветеран
495
2k
937
204
28/03/2020
"Любимата на всички скумрия в доматен сос - ето как да приготвите най-вкусната "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. консервирани рязани
  • захар - 1 щипка
  • целина - 1 с.л.суха
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна печена риба скумрията се почиства и поставя на дъното на тавичка.

Лукът и морковът се почистват и нарязват на ситно. Слагат се в дълбок тиган и се задушават в малко олио и вода.

Когато омекнат, се прибавят консервираните домати.

След като заври, сосът се овкусява със сол, суха целина и един дафинов лист.

Слага се и малко захар за да убие киселия вкус на консервираните домати.

След кратко разбъркване се прехвърля в тавата с почистената риба.

Скумрията се слага във фурната и се пече на 190 градуса за около 40 минути.

Сервира се печена скумрия в доматен сос поръсена с нарязан на дребно магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар