Карамелено-какаова грис халва

АнабелАнабел
Ветеран
494
2k
937
204
26/03/2020
"Едва ли сте си представяли грис халвата като толкова вкусен десерт - е, опитайте "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 711
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 5 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • краве масло - 50 г
  • грис - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • какао - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя карамел. За целта в малка тенджерка се карамелизира половин чаена чаша захар. По времена карамелизацията захарта не се бърка. След като покафенее и се разтопи, се прибавя останалата захар и водата. Тенджерката стои на котлона до пълното разтопяване на захарта.

В друга тенджера се смесват кравето масло и олиото. След като загреят, се прибавя грис. Запържва се за кратко, след което в тенджерката се излива захарният сироп.

Грисът се готви на по-ниска температура и се бърка постоянно, за да не загори. Към края на готвенето се прибавят канелата и какаото. След разбъркване сместа за грис халва се прехвърля в намокрена с вода формичка или индивидуални купички.

Получава се страхотен десерт с грис.

Поднасяме Карамелено-какаова грис халва с цветна декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар