Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Халва»Класическа грис-халва

Класическа грис-халва

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
29655761k
Класическа грис-халва1 / 2
30/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тази грис халва е една от най-вкусните, които сме опитвали! Рецептата е класика в турската кухня"

Необходими Продукти

  • грис - 250 г
  • захар - 350 г
  • масло - 125 г краве
  • вода - 600 мл, може и мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете гриса в умерена фурна до златисто, като периодично разбърквайте с дървена лъжица.

Към топлия грис добавете кравето масло и бъркайте до разтопяването. След това добавете топлия сироп, приготвен от водата и захарта.

Добре се разбърква и тенджерата се захлупва, за да се поеме сиропа.

Още топла грис-халвата се разстила в тавичка или форма, заглажда се, нарязва се на парчета. Класическата грис-халва се сервира охладена.

По желание може да я поднесете със сладко по избор.

Рейтинг

4.1
55
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ceca301
ceca301
Точно така я приготвям .Много е вкусна!
28.02.2015 14:54
Мариета Димитрова
Мариета Димитрова
Страхотна вкусотия!Много сполучлива рецепта!Благодаря, че я споделихте и я препоръчам на всички!
01.02.2015 18:35
3