Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Издълбани картофи с кайма на фурна

Издълбани картофи с кайма на фурна

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Издълбани картофи с кайма на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • картофи - 2 кг пресни
  • кайма - 1 кг
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 300 грама
  • готварска сметана - 200 мл
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички картофи много добре и ги сложете в дълбока тава с вода, да се пекат на 220 градуса. Количеството на водата е толкова, че да покрива картофките. За около 2 часа те ще бъдат готови.

Когато са готови картофките, първо изсипете водата и ги оставете да изстинат. Когато са се охладили картофките, срежете всеки от тях по дължина. С малка лъжичка издълбайте вътрешността на всеки картоф и отделете издълбаното.

Издълбаните лодки от картофи подредете в тавичка с мъничко мазнина и водичка на дъното.

Плънката се приготвя, като сложите каймата в подходящ съд и добавите чубрица, сол и други подправки по Ваш вкус. Прибавете и кашкавала, като предварително го настържете.

Накрая сложете и едно яйце и разбъркайте много добре продуктите за плънката с дървена лъжица. Най-добре ще забъркате плънката с ръце.

Когато е готова плънката, започвате да пълните всеки от издълбаните картофи. Когато сте готови, слагате във фурната на 220 градуса за около 30 минутки.

5-10 минутки преди да извадите готовите пълнени картофи с кайма, залейте със сметаната и запечете, докато се получи златиста и хрупкава коричка. Стават невероятни пълнени картофи!

Пригответе още днес издълбани картофи с кайма на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: