Начин на приготвяне
Измийте всички картофи много добре и ги сложете в дълбока тава с вода, да се пекат на 220 градуса. Количеството на водата е толкова, че да покрива картофките. За около 2 часа те ще бъдат готови.
Когато са готови картофките, първо изсипете водата и ги оставете да изстинат. Когато са се охладили картофките, срежете всеки от тях по дължина. С малка лъжичка издълбайте вътрешността на всеки картоф и отделете издълбаното.
Издълбаните лодки от картофи подредете в тавичка с мъничко мазнина и водичка на дъното.
Плънката се приготвя, като сложите каймата в подходящ съд и добавите чубрица, сол и други подправки по Ваш вкус. Прибавете и кашкавала, като предварително го настържете.
Накрая сложете и едно яйце и разбъркайте много добре продуктите за плънката с дървена лъжица. Най-добре ще забъркате плънката с ръце.
Когато е готова плънката, започвате да пълните всеки от издълбаните картофи. Когато сте готови, слагате във фурната на 220 градуса за около 30 минутки.
5-10 минутки преди да извадите готовите пълнени картофи с кайма, залейте със сметаната и запечете, докато се получи златиста и хрупкава коричка. Стават невероятни пълнени картофи!
Пригответе още днес издълбани картофи с кайма на фурна.