Гювечета с картофено пюре и кренвирш

Росица ПетроваРосица Петрова
Чирак
72
350
2k
15
25/03/2020
"Какви вкусотии има в тези гювечета само да знаете "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо478
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гювечета

Начин на приготвяне

Сварете картофите в посолена вода без да ги белите до готовност.

Охладете, обелете и ги намачкайте на пюре. Добавете меко масло и прясното мляко и разбъркайте пухкавото картофено пюре.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Пригответе си 3 гювечета, които намажете с масло. На дъното разпределете картофеното пюре. Върху него натрошете сиренето.

След това нарежете кренвиршите на шайби и ги сложете върху сиренето.

Покрийте с тънки резени кашкавал и малко масло.

Печете вашите гювечета в студена фурна на 200 градуса за 20-25 минути, докато кашкавалът се запече.

Гювечетата с картофено пюре и кренвирш са чудна идея за обяд или вечеря!

Керамична касерола с дръжки 16см-12%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар