Гювечета с картофено пюре и кренвирш

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
332
99
194
4
25/03/2020
"Какви вкусотии има в тези гювечета само да знаете "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата210
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в посолена вода без да ги белите до готовност.

Охладете, обелете и ги намачкайте на пюре. Добавете меко масло и прясното мляко и разбъркайте пухкавото картофено пюре.

Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Пригответе си 3 гювечета, които намажете с масло. На дъното разпределете картофеното пюре. Върху него натрошете сиренето.

След това нарежете кренвиршите на шайби и ги сложете върху сиренето.

Покрийте с тънки резени кашкавал и малко масло.

Печете вашите гювечета в студена фурна на 200 градуса за 20-25 минути, докато кашкавалът се запече.

Гювечетата с картофено пюре и кренвирш са чудна идея за обяд или вечеря!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар