Пълнени картофи с гъби и бекон

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Ентусиаст
38
145
102
8
25/03/2020
"Супер вкусни пълнени картофи, които хапваме с удоволствие - взимайте пример "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо120
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги подсушете. Завийте картофите с фолио за печене и ги подредете в тава. Пекат се на 220 градуса около 2 часа. Проверете дали са изпечени и ги извадете.

Когато се охладят, ги извадете от фолиото и разделете всеки на половинки като лодки. Издълбайте вътрешността на всяка половинка в малка лъжичка и отделете издълбаното в купа.

Издълбаните картофени лодки подредете отново в тава.

Нарежете бекона на малки кубчета.

Измийте гъбите хубаво и ги нарежете на ситно. Задушете гъбите с малко вода и сол на котлона в тиган.

Киселите краставички отцедете и нарежете на ситно.

Издълбаната вътрешност на картофите намачкайте и към тях добавете задушените гъби, нарязания бекон и киселите краставички. Добавете майонезата и разбъркайте добре.

Сложете от готовата плънка за картофите във всяка от половинките и когато сте готови, ги сложете да се пекат на 220 градуса за около 30 минути.

Преди да извадите от фурната, поръсете чудните пълнени картофи с настъргания кашкавал и запечете за още 5-10 минутки, докато се разтопи кашкавалът.

Пълнените картофи с гъби и бекон са истински разкош в чиния!

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар