Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на ситно. Разтопете маслото на много тих огън. Добавете към него бисквитите и омесете до получаването на еднородна маса. Изсипете сместа във форма с отделящо се дъно (диаметърът и трябва да е около 20-22 см).
Притиснете трохите плътно към дъното и стените на формата и заравнете. Охладете за 20 минути в хладилник.
Докато основата се охлажда, може да приготвите плънката. Разбийте омекналото масло заедно с пудрата захар до получаването на гладък крем. Добавете какаото на прах. Разтворете нескафето в 2 ч.л. гореща вода и него добавете към сместа.
В отделен съд разбийте изварата за няколко минути. Едно по едно добавете яйцата. Разбъркайте до получаването на еднородна и гладка маса и го изсипете при маслената смес.
Изсипете пълнежа върху изстудената форма и печете около 1 час в загрята на 150 градуса фурна. Сладкишът трябва да е поставен в средата на фурната. Ако отгоре почне да покафенява, го покрийте с чиния или фолио.
Разбийте сметаната с пудрата захар. Отделете настрана около 2 с.л., а с останалото количество залейте горещия сладкиш. Разтворете нескафето в 1 ч.л. вряла вода и го добавете към останалата сметана. Върнете във фурната и запечете още 4-5 минути. Изключете фурната и оставете вътре сладкиша до пълното му охлаждане.
Сипете от сместа на няколко места върху сладкиша и с помощта на шиш или клечка за зъби разнесете, за да получите желаните ефектни шарки.