Пай с пресни праскови

ДескатаДескатаНовак
23/08/2013
"Ароматна прасковена изненада в хрупкаво маслено тесто - сега остава само да го приготвите и да ни поканите "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 826
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете солта и захарта. Нарежете твърдото масло на кубчета и ги добавете към брашното. Започнете да намачквате с ръка, докато се получат трохи. Добавете разбитите отделно яйца и постепенно замесете гладко тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилник да почива за 1 час.

Нарежете почистените праскови на парченца и ги объркайте със захарта, канелата и нишестето. Разделете тестото на 2 еднакви топки. Разточете едната на кръг, който трябва да поставите в намаслена форма и да покрие стените дори да излезе малко извън тях. Сипете прасковите.

Втората топка разточете тънко и покрийте отгоре пая, като притиснете краищата. По желание може да изрежете ленти, които да кръстосате отгоре. Направете малки дупки по повърхността на пая, поръсете с малко захар и пъхнете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 40-45 минути.

Дано ви хареса!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мария
мария
23.08.2013 16:03
СПОРЕД МЕН ДЪНОТО НА ПАЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЕЧЕ ЛЕКО ПРЕДИ ДА СЕ ДОБАВИ ПЛЪНКАТА ОТ ПРАСКОВИ,Т.НАР. СЛЯПО ПЕЧЕНЕ,В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПАЯ ЩЕ СТАНЕ КЛИСАВ
0
0