Начин на приготвяне
Пресейте брашното, добавете солта и захарта. Нарежете твърдото масло на кубчета и ги добавете към брашното. Започнете да намачквате с ръка, докато се получат трохи. Добавете разбитите отделно яйца и постепенно замесете гладко тесто. Увийте го във фолио и го сложете в хладилник да почива за 1 час.
Нарежете почистените праскови на парченца и ги объркайте със захарта, канелата и нишестето. Разделете тестото на 2 еднакви топки. Разточете едната на кръг, който трябва да поставите в намаслена форма и да покрие стените дори да излезе малко извън тях. Сипете прасковите.
Втората топка разточете тънко и покрийте отгоре пая, като притиснете краищата. По желание може да изрежете ленти, които да кръстосате отгоре. Направете малки дупки по повърхността на пая, поръсете с малко захар и пъхнете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за около 40-45 минути.
Дано ви хареса!
Коментари