Картофени гнезда с яйца

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
19/03/2020
"Разнообразяваме чиниите с картофени гнезда с яйца "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Когато се сварят, се обелват и смачкват на пухкаво картофено пюре. Към пюрето се прибавя нарязан ситно пресен лук и шунка.

Настъргва се кашкавал, прибавя се сол и едно яйце. Всички продукти се омесват хубаво, след което се гребва от сместа и оформят четири топки, които се овалват в галета и се прави вдлъбнатинка по средата кат гнездо.

Във всички гнезда се чуква по едно яйце, поръсва се върху него малко сол, след което се нареждат в индивидуални керамични рамекини или в тава, предварително намаслени.

Картофените гнезда се пекат във фурна на 200 градуса за около 20 минути. Едно по-различно, но вкусно предястие от картофени гнезда с яйца.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар