Обикновена гъбена супичка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
17/03/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тази обикновена гъбена супа, най-напред почистете и измийте гъбите, поставете ги в тенджера с вряща вода и ги сварете за 20 минути.

През това време нарежете лука и моркова на ситно, прибавете ги в тенджера с олио и запържете за кратко.

Добавете прецедените и нарязани на парчета гъби и запържете, добавете бульона, в който са се варили гъбите.

Посолете и добавете нарязаните на малки кубчета картофи, варите до готовност на картофите. Преди да премахнете тенджерата от котлона, поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Пригответе си застройката за зеленчуковата супа като разбиете яйцето в купичка, добавете киселото мляко и лимоновия сок, разбъркайте до еднородна смес.

Към нея добавяйте от чорбата на супата, докато температурите в двата съда се уравновесят.

Сипете застройката в тенджерата при супата, разбъркайте и оставете да се задуши за 10 минути преди сервиране под затворен капак.

Обикновена гъбена супичка е най-вкусна с хрупкаво домашно хлебче!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар