Начин на приготвяне
За приготвянето на тази обикновена гъбена супа, най-напред почистете и измийте гъбите, поставете ги в тенджера с вряща вода и ги сварете за 20 минути.
През това време нарежете лука и моркова на ситно, прибавете ги в тенджера с олио и запържете за кратко.
Добавете прецедените и нарязани на парчета гъби и запържете, добавете бульона, в който са се варили гъбите.
Посолете и добавете нарязаните на малки кубчета картофи, варите до готовност на картофите. Преди да премахнете тенджерата от котлона, поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз.
Пригответе си застройката за зеленчуковата супа като разбиете яйцето в купичка, добавете киселото мляко и лимоновия сок, разбъркайте до еднородна смес.
Към нея добавяйте от чорбата на супата, докато температурите в двата съда се уравновесят.
Сипете застройката в тенджерата при супата, разбъркайте и оставете да се задуши за 10 минути преди сервиране под затворен капак.
Обикновена гъбена супичка е най-вкусна с хрупкаво домашно хлебче!