Телешки барбекю ребърца по корейски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
17/03/2020
"Любима рецепта за телешки ребърца по корейски - горещо препоръчваме "
Приготвяне260 мин.
Готвене15 мин.
Общо275 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • телешки ребърца - 2 кг
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • настърган лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган
  • захар - 1 с.л.
  • сусамово олио - 2 ч.л.
  • сусам - 2 с.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Още при закупуването на телешките ребра можем да помолим в магазина да ни ги нарежат на 5 см квадрати. С помощта на остър нож правим дупки в ребърцата, за да проникне по-лесно маринатата.

Слагаме ребрата в тенджера и покриваме с вода. Изчакваме да кипнат и ги оставяме да поврят около 5 минути, за да се освободят от излишната мазнина. Отцеждаме ги хубаво.

Смесваме останалите подправки в купа, а именно настъргания лук, джинджифила, соевия сос, водата, смления чесън, захарта, сусамовото олио, смления сусам и черния пипер. Добавяме ребърцата и мариноваме в хладилник за около 3-4 часа, така че ароматът да се напои добре.

Изпичаме маринованите ребърца на силно загрятото барбекю, докато преценим че са вече доста хрупкави. Сервираме готовите телешки барбекю ребърца по корейски, докато са още топли и с гарнитура по наша преценка.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар