Начин на приготвяне
Като за начало включете уреда за гофрети. За да станат хубави и хрупкави гофретите с кисело мляко, той трябва да бъде загрят на най-високата си степен.
Сместа се приготвя изключително лесно. Може да си помогнете с миксер, но не е задължително. Телена бъркалка ще ви свърши идеална работа.
В подходяща купа пресейте брашното. Добавете солта, захарта и ванилията. В киселото мляко добавете бакпулвера и разбъркайте. Към него прибавете и олиото.
Разбъркайте двете смеси в една. Бъркайте до получаване на еднородна смес.
С черпак загребете от сместа за вашите гофрети и изсипете в гофретника. Затворете капака и печете до готовност.
Гофретите с кисело мляко без яйца поднесете с течен шоколад или любимо сладко.
Приготвените гофрети със сладолед също стават много вкусни.